De perspot van het legendarische Aerolatte combineert een roestvrijstalen frame met een kan van gehard glas, die zelfs vaatwasserbestendig is. Met een capaciteit van 350ml/3 kopjes is er ook een handige schaalverdeling aan de zijkant van de kan om te zien hoeveel water je per kopje moet toevoegen.
Voordat je de koffie zet, draai je een kleine hoeveelheid heet water in de pan en giet je het weg. Zo voorkom je thermische schokken en blijft het glas beter intact.
Gemalen koffie wordt op de bodem van de perspan gedaan (iets grovere maling dan filtermaling) en heet water, iets onder het kookpunt (ongeveer 92-96 graden), wordt erop gegoten. Meng het koffie-watermengsel en laat het ongeveer 4 minuten staan. Hierna worden de kruimels met behulp van een zeef naar de bodem gedrukt.
Je kunt gemakkelijk heerlijke koffie zetten met een perspan. Dankzij deze bereidingswijze blijven de smaken van de koffie niet achter in het filterpapier en haal je meer goede smaken uit je koffie.